Ventilerende glaslatten

Ventilerende glaslatten geplaatst aan de onderzijde bij dubbel glas zijn vaak beschadigd en vertonen zwarte plekken waardoor de verf niet meer hecht. De vroeger veel gebruikte aluminium stoeltjesprofielen en de (bovengenoemde) halfgeventileerde houten glaslatten met om de twintig tot dertig cm kleine openingen voor ventilatie, zijn niet meer toegestaan. Deze aluminium stoeltjesprofielen kunnen – als koudebrug – zorgen voor schade aan de houten onderdorpel. Door de koudebrug komt er vocht tussen de dorpel en het profiel. Halfgeventileerde houten glaslatten (KOMO-latten) raken snel vervuild. Er blijft water staan tussen lat en dorpel. Dit geeft in combinatie met roestende bevestigingsmaterialen schade. De nieuwe norm geeft aan: ‘Aluminium glaslatten behoren niet op houten kozijnen te worden gemonteerd’. Hiervoor in plaats worden houten neuslatten of dorpelafdekkers beschreven. Bij het plaatsen van een nieuwe raam(kozijn) is het gebruik van neuslatten derhalve de norm.

Ventilatie glaslat met gebreken

Ventilatie glaslat met gebreken

Heeft u nog ventilatielatten waar zich de zwakke plekken in bevinden dan is het mogelijk om deze te vervangen door neuslatten. U kunt zwakke plekken herkennen door openstaande naden, onthechting of afbladderende verf. Door op alle liggende delen geventileerde neuslatten aan te brengen en de glaslatten rondom te schilderen kan vocht niet achter de glaslat tot diep in de sponning komen. Neuslatten zijn van goede kwaliteit hout en zorgen voor bescherming van de zwakke plekken van het kozijn. Daarnaast geven ze het kozijn een nette uitstraling. Het plaatsen van neuslatten is een duurzame afwerking van het kozijn en verlengt de levensduur van uw kozijnen.
Tevens zorgen neuslatten voor het behoud van uw isolerende beglazing. Bij ventilerende latten en stoeltjes profielen is er kans op lek waardoor de isolerende beglazing in contact komt met vocht. Als isolerende beglazing langdurig met vocht in aanraking komt gaat deze lek. Dan dient u de isolerende beglazing te vervangen.

Als u ons inschakelt voor een vrijblijvende offerte voor het buitenschilderwerk zullen wij bij opname inspecteren of dit bij u noodzakelijk is.

Bent u benieuwd of het bij u noodzakelijk is om de ventilatielatten te vervangen dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Neuslatten

Neuslatten

Neuslatten na afwerking schilderwerk

Neuslatten na afwerking schilderwerk

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Goudwerf 8 6641 TG Beuningen

Vraag een offerte aan

    Wat kunnen we voor u doen?