Welke kleur kiest u?

Kleurkeuze, welke kleur kiest u?

Ralkleuren zijn al geruime tijd de standaard in de industrie, verkeersveiligheid en bouw. RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Het systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld.

Ondanks dat er talloze verschillende ralkleuren beschikbaar zijn worden in het binnenschilderwerk grotendeels wittinten toegepast. Meest populair zijn de wittinten. Bekende wittinten zijn RAL 9001 (crème wit), RAL 9010 (zuiver wit) en RAL 9016 (verkeerswit). RAL 9001 is nog steeds de standaard RAL-kleur in de bouw en afbouw en wordt omschreven als crème wit. Aan de binnenkant van de woning is RAL 9010 de meest gekozen wittint voor wanden, plafonds, deuren en kozijnen. Het geeft over het algemeen FB-Dennissen-Kleureneen fris interieur maar niet al te kil. De lichtste wittint is RAL 9016

Het toepassen van RAL-kleuren is een technische benadering van het uitkiezen van een kleur. Tegenwoordig wordt er ook veel op gevoel met kleur gespeeld en zien we de meest uiteenlopende kleurtinten en bijbehorende namen van de bekende verffabrikanten. Farrow & Ball heeft bijvoorbeeld de tinten “All White” en “White Tie”. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele namen die alleen deze producent al aanbiedt.

RAL-Kleuren-DennissenBij het maken van een goede keuze is het van belang om te beoordelen welke wittint het mooiste in uw woning past. Wij adviseren om u daarbij niet te laten leiden door de prachtige namen die de producenten bedenken. Wel is het van belang om goed te bedenken wat u zelf mooi vindt. Houdt u van strak, koel bijna klinisch wit of liever een iets warmere tint? Wij kunnen u met behulp van verschillende kleurenwaaiers de verschillende mogelijkheden laten zien. Indien u twijfelt tussen bepaalde tinten is het wellicht raadzaam om deze op verschillende momenten van de dag goed te bekijken. Ook het type daglicht, het moment van de dag en het gebruik van kunstlicht hebben effect op de uitwerking van de wittint.

Naast de keuze welke wittint het moet worden kan ook de keuze van het type verf effect hebben op de sfeer van het schilderwerk. Een hoogglans afwerking maakt het wit over het algemeen nog witter terwijl zijdeglans het geheel wat zachter kan maken.

Indien u meer wilt weten of advies nodig hebt bij het maken van een Kleurenkleurkeuze kunt u contact met ons opnemen, wij zullen u daarin graag bijstaan.

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Goudwerf 8 6641 TG Beuningen

Vraag een offerte aan

    Wat kunnen we voor u doen?