Do It Yourself – Bergen schilderen

Do it Yourself – Bergen schilderen

Ben je op zoek naar een leuk alternatief voor een saaie witte muur op de kinderkamer zonder dat het al te druk wordt? Dan is het erg leuk om bergen op de muur te schilderen in een mooie warme kleur. Via internet en dan met name Pinterest zijn er talloze voorbeelden te vinden van de mogelijkheden.

Je begint met het plakken van tape op de muur op de locatie waar je de bergen wenst te hebben. Het is belangrijk om tape van goede kwaliteit te gebruiken die achteraf niet aan de muur blijft plakken.

Bij het ontwerpen van de bergen is het leuk om te variëren tussen hele hoge spitse bergen en wat lagere, brede bergen. Een hulpmiddel om de tape recht op de muur te plakken is het gebruik van een laserlamp waarmee een rechte lijn op de muur kan worden geprojecteerd. Nadat de tape in de gewenste vorm op de muur is geplakt haal je de tape aan de binnenzijde van de bergen weg en schilder je de vlakken in met de gewenste kleur. Om een mooi effect te creëren kan je ook twee verschillende kleuren bergen schilderen of de bergtoppen te voorzien van een andere kleur. Dit vergt wat meer plak en schilderwerk, handigheid en uiteraard tijd.

Als de bergen de gewenste dekking hebben en licht gedroogd is, is het tijd om de tape te verwijderen om het resultaat te bekijken.

Ben je zelf niet zo handig of besteedt je het liever uit? Ook onze schilders kunnen naar wens bergen op de muur maken. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te informeren naar de mogelijkheden. Wij kunnen u desgewenst tevens adviseren over een passende kleurkeuze. De hier opgenomen foto’s zijn een voorbeeld van een kinderkamer die door ons is geschilderd naar wens van de klant waarbij gebruik is gemaakt van een warme kleur petrol blauw.

 


 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Goudwerf 8 6641 TG Beuningen

Vraag een offerte aan

    Wat kunnen we voor u doen?